Monday, December 21, 2015

CARA PENGGUNAAN STRONG ACIDIC WATER ph 2.5 & BEAUTY WATER p.h 5.5

Assalammualaikum dan hye semua, hajar nak tunjuk sikit cara penggunaan Strong Acidic Water p.h 2.5 (AW)  dan Beauty Water p.H 5.5 (BW). Hajar memang suggest korang ambil satu set AW & BW sebab lagi cepat kesannya. Mula-mula spray AW, lepas dah kering atau lembap terus spray BW. Kepada yang pakai skincare atau krim-krim semua itu, pastikan spray dahulu baru pakai. Barulah kulit glowing sentiasa. Ada jugak yang tanya ada limit ke nak spray ini, jawapan hajar no limit. Korang boleh spray anytime & anywhere. Memang sangat easy use tau.


NAK CANTIK MUDAH AJE...SPRAY-SPRAY SELALU...BARU WAJAH BERSERI SENTIASA ;)







Monday, December 14, 2015

Strong Acidic Water p.H 2.5 & Beauty Water p.H 5.5



Fungsi Strong Acid Water:

  ⭕ Untuk penyembuhan luka dan penyakit kulit
⭕ Dapat menyembuhkan penyakit Eczema.
⭕ Dapat mempercepat penyembuhan gatal-gatal pada kulit.
⭕ Untuk perawatan wajah. dapat menyembuhkan jerawat, caranya dispray pada wajah sehabis mandi/membersihkan wajah pagi, petang dan malam hari sebelum tidur.
⭕ Mencegah jerawat, digunakan sebelum Beauty Water Spray.



Fungsi Beauty Water Spray: 

• Pelembap utk kulit kering
• Meratakan kulit • Menegangkan kulit • Merawat masalah kulit kusam
• Membersih serta mengecilkan liang2 pori • Digunakan sebagai toner make up
• Mengatasi masalah jerawat, resdung dan jeragat ( gunakan acid water dahulu)
• Menghilangkan rasa mengantuk
• Menguatkan akar rambut

Cara pemakaian :- 1.Setelah selesai mencuci muka dan memakai toner, spray Beauty Water pada wajah..biar 2-3 minit sblm pkai day / night cream

2. Blh digunakan sbg penyegar wajah, hanya spray pada jarak jauh sedikit.terutamanya ketika cuaca panas.. 3. Selepas bermekap...spray pada wajah.utk mekap yg bseri dan tahan lama... 

Satu botol RM15 100ml

Satu set(2 botol) - RM30

Layari : instagram @miszctsignature










Update Blog Please

Assalammualaikum, hari ini hajar merajinkan diri untuk update blog sebab dah lama sangat tak update dan plus hajar nak update tentang my own product which is STRONG ACIDIC WATER p.H 2.5 & BEAUTY WATER p.H 5.5


Tengok dekat gambar, hajar feeling2 dekat Klebang..hehe...jadi Model untuk produk sendiri pun jadilah, tak mampu nak upah model u alls..hehe...doa-doalah semuanya berjalan dengan lancar. Next update, nak cerita tentang kebaikan produk ku ini..hehe...TUNGGU :)

Saturday, August 15, 2015

Beraya di Singapura

Hye semua, i'm back ;) hajar nak story masa hari raya hari itu. Tahun ini raya ke 3 pergi beraya rumah saudara di Singapura, sambil beraya tentulah hajar pergi berjalan sekali. Walaupun duit Malaysia tengah jatuh dan yang paling best, sebelum pergi Singapura tukar duit dekat JB, hajar tukar dalam RM300 cam tu lah rasa sedih sebab dalam SGD dalam 100 lebih dollar sahaja. Mana taknya time tu duit SGD 1 dollar, duit MYR RM2.80. Tapi tak apalah demi nak beraya rumah saudara sambil meniaga dan berjalan, hajar gagahkan jugalah. Btw dahlah pergi naik bas, nasib baik tak ramai orang sebab pagi kan. Sampai Singapura nasib baik uncle dan untie pick hajar dan adik2 semua. So my journey begins... ;)

"Buku merah jangan lupa bawa moga2 belum tamat tempoh"

Kebetulan pergi masa raya ke 3 hari ahad, hajar sampai dalam pukul 10.30pagi macam tu. Sampai rumah saudara dekat woodlands, hajar pun apa lagi beraya sambil lepak la sebab penat kan.Selepas zohor macam tu, hajar pun gerak nak beraya rumah saudara yang lain kat teban area Jurong east. Sebelum beraya tu cousin hajar bawa pergi berjalan kat Vivo City sebab kebetulan memang nak shopping baju dan seluar sikit kat mal. :p


"Waiting for my untie and uncle pick me at station MRT"


"Bergambar di hadapan Vivo City Mall"

" Dalam bangunan Vivo City"

Dekat Vivo City ini memang shopping mall yang besar, kalau korang nak pergi USS or Sentosa Island korang boleh naik monorel dekat area vivo mall ini. Dulu hajar pernah lalu vivo masa itu nak pergi ke USS, jadi hanya lalu sahaja tak sempat berjalan. Jadi kali ini pergi apa lagi berjalan la hajar dengan adik2 dan cousin sekali. Sebenarnya ada barang yang boleh kita beli dan harga berpatutan dari kat Malaysia. Contoh macam hajar beli seluar jeans kat forever 21 harga SGD 15 dollar duit Malaysia dalam RM42. Dekat Malaysia, seluar yang hajar punya tu harga RM49, nampak tak hajar dah jimat RM7 kat situ. 

"Bergambar bersama cousin di Singapura, tadi dia study kat UK"

 "Bersama kesayangan hamba"


"Cousin belanja Coffee Beans"

Dah penat berjalan kami pun apa lagi, terus pergi ke rumah saudara kat teban.Lepas maghrib terus gerak balik ke rumah saudara yang dekat Woodlands. Dekat Singapura yang bestnya sebab bas tak payah tunggu sampai berjam-jam, tak sampai 10 minit dah sampai basnya memang sangat cepat. Sampai kat stesen Mrt kt Woodlands, uncle pick up kami semua. Adik sibuk nak pergi ke Mustafa Center sebab dia tak pernah pergi. Mustafa Center dekat little india. Tempat dia menarik barang-barang pun murah dan berpatutan, memang sangat berbaloi. Siapa yang pergi Singapura memang hajar syorkan korang pergi kat Mustaffa Center ini, sebab apa??? sebab minyak wangi yang berjenama murah giler kat sini weiii....serious tak tipu. Hajar beli minyak wangi Victoria Secret baru 12 dollar. Banyak jenamanya. Yang best lagi hajar shopping nutela kat sana..hahaha..mana taknya Nuttela yang besar baru 8 dollar. murah kan...duit Malaysia baru RM22.40. Kalau beli kat Malaysia RM32 keatas macam tu. Yang terkilan sangat tak beli vivo crunchy, sebab kat SG baru 7 dollar. Dekat KLCC hari itu hajar tengok RM49 KOT weii...mahal kan??? :(

"Bergambar dengan anak saudara yg kecik molek tu"

" Jalan di Little India" terlupa nak amik gambar kat Mustaffa Center :(













Friday, July 31, 2015

Fobia

  Hye dan Assalammualaikum semua, entah kenapa tiba-tiba rajin nak kemaskini blog selepas berbulan tidak update apa-apa. Hari minggu yang lepas, hajar hantar kawan naik bas BRT dekat Subang Jaya dalam pukul 8 malam. Lepas kawan hajar naik bas BRT itu, hajar pun tunggu la bas percuma Selangor ku untuk balik ke rumah. Nak di jadikan cerita, dah la hajar seorang yang tunggu bas, tiba-tiba datanglah budak kecik lelaki ni. Banyak-banyak kerusi kat bus stop ni boleh pulak kerusi sebelah aku yang dia nak duduk. Dah duduk tu boleh pula budak itu pandang aku atas bawah, aku dah risau sebab takut benda lama berlaku kembali. Nanti habis bab ini baru aku cerita yang dulu punya. Aku pun dengan perasaan cuaknya apa lagi teruslah bangun dari kerusi, kebetulan pula ada pemandu bas kat situ, aku apa lagi terus pergi kat pemandu bas tu. Eh tiba-tiba masa aku bangun, budak itu pun boleh bangun sekali lepas itu dia main kat eskalator pula. Dalam hati, budak ini nak mencuri ke apa. Kecil-kecil dah macam itu, budak itu dalam anggaran darjah 5 macam itu. Menakutkan betul. Nasib baik tak lama itu pintu bas dibuka, aku teruslah cabut naik bas.

    Cerita yang kat atas itu cerita yang baru, meh aku cerita pasal apa aku fobia. Dulu masa aku study kat Ipoh, boleh dikatakan every week akan balik ke Subang Jaya. Adalah satu hari ini, aku balik sorang-sorang. Masa itu naik bas kat stesen bas Medan Gopeng, masa tengah tunggu bas aku sampai aku pun duduklah tunggu kat area stesen bas. Tiba-tiba ada seorang budak lelaki ini datang kat aku, aku pun macam pelik tapi malas nak fikir negatif jadi biarkan sahaja. Selepas itu, dia tanya aku "kak nak balik mana"..aku jawab "nak balik Kuala Lumpur". Tiba-tiba dia terus buka cerita yang dia nak balik Teluk Intan tapi duit tak cukup pastu siap tunjuk ic yang mcm belacan aku tengoknya. Kebetulan dalam poket masa itu ada RM10 sahaja, nama pun student poket pun kosong. Aku dengan ikhlas hati bagilah duit kat budak itu, aku ingat settle la masalah dia sebab aku memang tak ada duit dah. Eh tetiba pula dengan beraninya dia boleh pula pegang pisau yg macam gambar kat bawah itu. Yang menakutkan aku dia boleh pulak ugut nak bunuh diri, siap letak pisau kat pegelangan tangan dia. Siap cakap kat aku "kalau akak tak percaya dengan apa yang saya cerita saya nak bunuh diri, saya tak dapat balik pun tak apa" Aku rasa budak ini pschyo paling teruk aku jumpa.




   Bodohnya aku masa itu sebab aku tak menjerit minta tolong, padahal ramai orang kat stesen bas itu. Mungkin sebab dah ketakutan sangat aku pun terus bangun dari tempat duduk. Aku ingat bila aku dah bagi duit dia dah tak kacau aku, eh boleh pula dengan beraninya dia ikut aku. Aku punya takut masa itu sebab dia letak pisau tu kat poket dia dan asyik ugut nak bunuh diri. Siap cakap akak ambillah balik duit akak ini saya tak apa, saya boleh bunuh diri. Tak lama itu aku pun apa lagi cuba untuk elak dari dia, aku buat trick lah apa lagi, konon pergi kat bas tempat lain tapi bas aku kat tempat lain. Bila aku tengok bas aku dah buka pintunya terus aku cabut naik bas. Masa dalam bas tu, aku duk intailah, nak tau apa?? budak itu boleh mundar mandir cari aku.Segala ceruk bas dia cari, tiba-tiba sampai sahaja dia dekat bas aku kebetulan pintu bas dah di tutup dan bas bergerak. Masa itu aku hanya mampu cakap Syukur sebab aku selamat.

     Apa korang rasa kalau benda ini jadi kat korang?? fobia itu mestilah. Sampai sekarang aku rasa fobianya. Syukur pada Allah semuanya selamat. So pada korang terutamanya perempuan, jangan berani gi sana sini sorang-sorang sebab sekarang ini bahaya. Banyak kes kena culik lah, itu lah ini lah, so kalau jalan sorang pastikan handphone sentiasa ada and full bateri, kalau boleh dalam handbag simpan benda tajam or spray yg pedas itu. Kita kena sentiasa berwaspada pada sekeliling kita. Aku rasa terpanggil nak share dengan korang. kalau boleh jangan layan or bercakap dengan orang yang tak kenal. Panjang pula karangan aku hari ini, ok lah yang terakhir sekali sayangi diri dan sentiasa berhati-hati walau dimana anda berada. 


xoxo

Hajar ;)

Friday, April 24, 2015

Cousin Wedding 2015

Assalammualaikum semua, hajar nak throwback sikit masa wedding cousin hajar dekat Johor Bahru pada 4/4/2015. Biasalah bila lama sedara mara tak jumpa bila jumpa mulalah bergambar sana sini. Hajar rasa gambar kami yang sepupu ini lebih banyak dari gambar pengantin kot, sorry sha (pengantin perempuan aka my cousin) 



Tema untuk kami yang sedara mara ini color dusty pink, ha apa lagi semua duk pakat warna samalah yang seakan-akan pun ada kira janji pink sudah. Gambar di bawah itu hanya separuh sahaja, Banyak gambar yang kami ambil, kebetulan wedding dekat dengan kolam, apa lagi bergambar tepi kolamlah banyaknya.









Masa syok bergambar tiba-tiba ada makcik dengan pakcik tegur kami cakap " Kalau ambik gambar dalam kolam lagi cantik" Kami apa lagi bantal gelaklah, pakcik ini buat lawak pulak. Ingat bridal , shower ala sharifah sakinah, terjun kolam gitu. HahAHA.



Inilah pasangan cousin hajar, ucapan untuk diaorang semoga berbahagia till Jannah dan cepat2 timang baby..hehe


Saturday, April 18, 2015

MN Eyebrow/Eyeliner with Concealer 2 in 1 Pencil

Available 3 color..black,dark brown and light brown..open utk retail dan wholesale MN Eyeliner / Eyebrow 2 in 1 with Concealer Pencil 

Price : -
Buy 1 - RM8
Buy 3- RM5 1pcs 
Buy 12 - RM4 1pcs 
Buy 24 - RM3 1pcs
Postage SM RM6 // SS RM10

Color terang dik non oii..pakai jadi eyeliner hitam pekat gitu..x comot gitu bila pakai..pastu ada concealer gitu.. 2 dalam 1 xnak...jom pakat beli borong For order whatsapp 0193706545




Thursday, April 16, 2015

AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG

Assalammualaikum dan hello semua :)

Semua orang lalui perubahan dalam hidup, ada perubahan yang menjadi lebih baik, ada yang menjadi lebih cantik, ada yang jadi lagi kacak. Eh macam-macamlah lagi, Tak ada orang yang nak lahir tak sempurna contoh lahir buta, cacat, pekak dan bisu. Semua itu sudah ketentuan Allah. Kita yang sempurna cukup semuanya kenapa masih tidak bersyukur? . 

Macam hajar sendiri, masa sekolah dulu memang a bit different dari sekarang. Masa sekolah hajar ini gelap aka hitam plus pula kepada gemuk, kira memang pakejlah. Hajar sangat merendah diri masa sekolah, hajar tak pandai nak bergaul dengan kawan-kawan yang ramai. Hajar teringat bila balik sekolah mesti ada sekumpulan lelaki akan kejar hajar dan ejek kuat-kuat cakap hajar gemuk hitam plus ada singkatan lagi GH. Yang paling sedihnya bila mamat yang hajar suka pun duk sama ejek hajar, wow kau memang gila kentanglah hajar oiii. Semua ini tak lama, dalam petengahan tahun macam itu, hajar pindah sekolah sebab ayah kena transfer. Masa itu, rasa bersyukur sebab tak payah nak hadap muka-muka depa tu, fuhh lega gitu...



Masa berlalu dengan pantas, thanks to them now hajar lebih hargai orang lain dan hajar tak memilih untuk berkawan. Bagi hajar kalau luaran sahaja cantik atau kacak tak guna sebab dalaman yang sangat penting.Confident level hajar agak ok berbanding dahulu.



Just nak share lah ye, macam mana cantiknya awak kalau perangai buruk tetap juga nampak buruknya begitu juga macam mana kacaknya awak tapi perangai teruk tak usah nak mimpi dapat perempuan yang baik. Kita semua ini sama sahaja, semua orang ada kecantikan yang tersendiri, tak payahlah duk menghina orang yang lemah sebab mungkin nanti berbalik pada awak sendiri. 


Untuk semua perempuan yang rasa diri tak cantik macam orang lain, baik hentikan lah sebab awak sebenarnya lagi cantik dari mereka. Make a change my dear, nak cantik kena rajin dan makan masa yang lama. Hajar tak kata hajar cantik tapi hajar beryukur sebab dapat cerahkan kulit hehe...sekarang target nak kurus tapi macam tak kesampaian jadinya sekarang just control makan sahajalah bagi badan tak kembong...hahaha




Tuesday, April 14, 2015

Review Miracle Pure Collagen Dust

Assalammualaikum semua, rasanya tahun ini jarang kemaskini blog, Jadi hari ini hajar merajinkan diri untuk kemaskini dan review satu produk yang hajar jual. Produk ini memang hajar guna dan sebab bagus hajar nak share dekat semua orang. Produk yang hajar maksudkan tak lain tak bukan adalah Miracle Pure Collagen Dust. Seperti gambar di bawah


Miracle Pure Collagen Dust ini merupakan serbuk kolagen dari sumber ikan. Harga yang sangatlah berpatutan dan mampu milik. Nak tahu sebab apa harganya murah?? Ini kerana MPCD adalah 100% serbuk kolagen yang tiada bahan tambahan perasa semua. Boleh lihat seperti gambar di atas.

Antara kelebihan MPCD ini adalah ia mampu memberikan seri pada wajah, menghaluskan liang roma, mencantikkan kuku dan rambut, menganjalkan kulit, merawat tona tidak sekata, mengurangkan minyak yang berlebihan, merawat garis halus dan pelbagai lagi. Boleh lihat seperti gambar di bawah.

KEISTIMEWAAN MPCD

Selain daripada itu, Miracle Pure Collagen Dust ini mempunyai pelbagai kegunaanya. Satu botol yang comel itu boleh digunakan untuk bancuh dalam air, letak dalam makanan, sebagai masker, boleh campur dalam krim siang/malam dan pelbagai lagi. Boleh lihat seperti gambar di bawah.

MULTIPURPOSE
Banyak feedback positif yang MPCD family dapat, walaupun baru pakai sebotol jerawat tak tumbuh, liang roma makin halus, tona kulit makin sekata dan banyak lagi. Seperti gambar di bawah.






Tunggu apa lagi jom dapatkan Miracle Pure Collagen Dust dengan hanya RM35 SAHAJA :)
Pembelian 2 keatas free postage dan free gift menarik menanti anda
Hajar juga buka peluang perniagaan untuk semua yang berminat, untuk yang tiada modal boleh berniaga permulaan sebagai dropship dan yang ada modal boleh daftar sebagai agent kami dengan hanya serendah RM300 SAHAJA


Berminat jom whatsapp/line hajar 0193706545


Boleh lawati instagram bisnes  online hajar @miszctcollection


CANTIK TERTARIK MENARIK KAU MEMANG DE BOMB :)

Muah Ciked :*